Historien om 14 Red Ladies

 

14 Red Ladies opstod i 1996. Lektor Inge Bruland stødte i sin forskning om kvinder i musik fra 1910 – 50, ind i dette fantastiske orkester. Det lykkedes at samle et hold og i juni 1996 spillede det nye 14 Red Ladies i Divan 2 i Tivoli. Til den første koncert kom flere kvinder, som havde spillet med det oprindelge orkester tilbage i 1930’erne.

Det oprindelige orkester, 14 Red Ladies, blev samlet i 1932 af danserinden og ildsjælen, Astrid Nielsen. Dette 14 kvinder store “dame jazz-orkester” debuterede i Marmorhaven i Palace Hotel på Rådhuspladsen i København 2. nytårsdag 1933 og vakte vild furore i det københavnske selskabsliv. Orkesteret spillede til “the-dansant” om eftermiddagen og om aftenen til middag og dans. Astrid Nielsen dirigerede sine 14 Red Ladies med arme og ben og høstede megen ros for sig og sit orkester.

Inge Bruland har gennem årene nået at interviewe adskillige af disse kvindelige musikere, der spillede underholdningsmusik i 30’erne, og under kulturbyåret 1996 fik hun den geniale ide at gendanne 14 Red Ladies. Hun skaffede økonomiske midler til orkesterprøver, til et tredages engagement i divan nr.1 i Tivoli og til syning af de røde silkekjoler efter fotografi af datidens orkester. Jytte Abildstrøm, dirrigerer og er frontfigur, Daimi er sangsolist og dermed er nutidens 14 Red Ladies blevet mindst lige så festligt som det oprindelige.

14 Red Ladies af i dag spiller et program, der minder stærkt om det hedengangne orkesters. Der spilles salonmusik og dansemusik: Tigerrag, Alexander,s Ragtime band, Guld- og sølvvalsen, Funicoli-Funicola, Ich küsse ihre Hand, Madame, (der i Daimis version er blevet til “Jeg kysser Deres mand, Madame”), As Time Goes By, Night And Day og mange andre af tidens store hits.

 

Der er lukket for kommentarer.